Alblasserpoort in gebruik genomen

Toegangspoort naar de regio

16 Han Weber opent de Alblasserpoort met de rijshaakMet een krachtige slag opende Han Weber zaterdag 14 juni symbolisch de Alblasserpoort als toegangspoort naar de regio.  In zijn toespraak die hieraan vooraf ging, feliciteerde Han Weber de initiatiefnemers van dit project met dit succes en prees de vernieuwende manier van samenwerken door burgers, ondernemers, overheid en verenigingen. “Hulde aan de vrijwilligers. Dit is zoals ik de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden ken: een krachtige regio waar men samen initiatief neemt een in actie komt.”

 

Projecten

RTV Papendrecht heeft een samenvatting van de projecten gemaakt. In deze film vertellen de betrokken vrijwilligers over het project dat zij binnen de Alblasserpoort hebben gerealiseerd.  In de eerste fase gaat het om een vijftal projecten:

  • Toilet bij het historisch Dieselgemaal
  • Veeneiken
  • Verbetering van het Floris-V pad
  • Planetenwandeling Alblasserbos
  • Toeristische bebording

 

Planetenwandeling

In het tweede deel van het programma stond de ingebruikname van de planetenwandeling centraal. Na een lezing van Govert Schilling over de afstanden in het heelal werd het kunstwerk “Zon” onthuld. Mieke de Waal gaf uitleg over haar kunstwerk. De wandeling van ongeveer 4 kilometer leidt langs alle planeten. De afstanden tussen de kunstwerken is op schaal in verhouding met de werkelijke afstanden tussen de planeten, zodat de wandelaar deze kan beleven.

 

Meer informatie:

Download: