Het voedsel van hier

Het voedsel van hier

We hebben er lang naar toegeleefd, maandag 21 juni was het dan eindelijk zo ver. De geslaagde première is de documentaire ‘Het voedsel van hier’. Het prachtige resultaat na een jaar dat anders was dan alle anderen. We noemen de documentaire vol trots een streekproduct.

Wat kan je verwachten van deze documentaire?

De documentaire begint met een historisch overzicht van het ontstaan van het gebied. Daarna worden negen portretten geschetst: voedselproducenten Kees Kortleve, Matthias en Corine Verhoef, Job van de Water, Jason Kiem, Seppe Salari, Jan de Kuiper en Johan de Jong, Arie Bassa als mede-grondlegger van het Agrarisch Natuurbeheer, Netty Blokland van LEV Lokaal en Marja v.d. Ende (Fietsen voor m’n eten). “Op deze wijze wordt de diversiteit van voedselproducenten in beeld gebracht en is er aandacht voor de consumentenkant. Aan het eind wordt je als kijker uitgenodigd/uitgedaagd om bij jezelf na te gaan hoe je het voedselsysteem ziet en waar je je hierin bevindt.

Wilt u de documentaire met  programma boeken voor bijvoorbeeld uw vereniging, of groep geïnteresseerden, dan kan dat.

Eén van de leden van het Gebiedsplatform komt op locatie met de documentaire, samen wordt deze bekeken en na afloop zal er toelichting op de achtergrond worden gegeven om vervolgens een discussie of gesprek op gang gebracht.

De onkostenvergoeding hiervoor is €125,-, en zullen worden gedeclareerd middels een factuur. Organisaties aangesloten bij het Gebiedsplatform AV kunnen dit programma boeken zonder vergoeding.

Wat is er nodig op locatie:

  • Minimaal 8 personen
  • De geldende (corona) regels worden ten alle tijden aangehouden
  • Een scherm (en geluid) waar de documentaire op kan worden afgespeeld

Wilt u de documentaire met het programma boeken, neem dan contact op via info@gebiedsplatform.nl

Wilt u meer lezen?

https://www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/292414/regionale-voedseldialogen-moeten-bewustwording-vergroten

https://www.hetkontakt.nl/reader/44882/174573/premi-egrave-re-documentaire-voedsel-van-hier

https://www.dekortsteweg.nl/het-voedsel-van-hier/