Save the date: participatieavond 30 november Kleine windturbines

Save the date: participatieavond 30 november Kleine windturbines

Het Gebiedsplatform organiseert dit najaar een participatie avond over het onderwerp “Kleine Windturbines”.

Er is grote behoefte aan meer duurzaam opgewekte energie, zijn kleine windturbines dan een mogelijke oplossing?  Willen we in onze regio op meer plekken duurzame energie opwekken met kleine windturbines en zo ja, onder welke voorwaarden zou dit kunnen?

Dit zijn vragen waarover we graag met u in gesprek gaan tijdens de participatieavond op woensdag 30 november. 

Veel bedrijven in onze regio willen zelf duurzame energie opwekken met kleine windturbines. Op dit moment is dit nog maar beperkt toegestaan. Om tot realisatie van meer kleine windturbines te komen zullen de gemeenten eerst onderzoeken hoe en onder welke voorwaarden het ruimtelijk beleid kan worden aangepast. Uw belang telt hierin zwaar. Daarom gaan we samen met u in gesprek over landschappelijke en ruimtelijke inpassing, maar ook over zaken als ook vergunningplicht en type molens en de voorwaarden die de gemeenten hiervoor wat u betreft zouden moeten stellen.

Bent u geïnteresseerd, geef u op met deze link en wij houden u op de hoogte van de tijd en locatie van de bijeenkomst. U kunt uiteraard ook de berichtgeving via (social) media in de gaten houden of onze projectpagina bekijken.