Het Voedsel van Hier

Documentaire
Het Gebiedsplatform Alblasserwaard-Vijfheerenlanden ontwikkelde een prachtige documentaire over het voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd: Het Voedsel van Hier. De documentaire geeft een historisch overzicht van het ontstaan van ons gebied en we schetsen negen portretten van de voedselproducenten Kees Kortleve, Matthias en Corine Verhoef, Job van de Water, Jason Kiem, Seppe Salari, Jan de Kuiper en Johan de Jong, Arie Bassa als mede-grondlegger van het Agrarisch Natuurbeheer, Netty Blokland van LEV Lokaal en Marja v.d. Ende (Fietsen voor m’n eten). Zo brengen we de diversiteit van voedselproducenten in beeld en schenken we aandacht aan de consumentenkant van ons voedselsysteem. Aan het eind dagen we jou, als kijker, uit om bij jezelf na te gaan hoe je het voedselsysteem ziet en of je weet waar je je in bevindt.
Hoe zie jij het voedselsysteem? En ken je het voedselsysteem van Alblasserwaard-Vijfheerenlanden?

Programma boeken
We hebben de documentaire al op verschillende plaatsen vertoond met boeiende discussies als gevolg.
Wil je de documentaire met programma ook boeken voor je eigen vereniging, organisatie, collega’s, vrienden, familie, kerk of andere samenstelling? Dat kan! Wij komen graag bij je langs.
Eén van de leden van het Gebiedsplatform komt dan op locatie met de documentaire. Eerst kijken we samen de documentaire en na afloop geven wij een toelichting op de achtergrond en brengen we het gesprek op gang.

Interesse? Neem voor meer informatie contact op met het Gebiedsplatform: info@gebiedsplatform.nl en vraag naar de mogelijkheden.

De onkostenvergoeding voor de avond is €125,-, en zullen worden gedeclareerd middels een factuur. (Organisaties aangesloten bij het Gebiedsplatform
AV kunnen dit programma boeken zonder vergoeding.)
Wat is er nodig op locatie:
• Minimaal 8 personen
• Een scherm (en geluid) waar de documentaire op kan worden afgespeeld