Save-the-date: 20 november Informatiemarkt Landelijk gebied

Save-the-date: 20 november Informatiemarkt Landelijk gebied

Hoe dragen we samen zorg voor ons gebied? Waar liggen kansen of heb je juist zorgen? Wat is jouw rol en wat zou je hierin willen betekenen?
Het Gebiedsplatform gaat graag met u over deze vragen in gesprek op de informatiemarkt.
De markt wordt gehouden op 20 november in de Til in Giessenburg, van 18.30 – 22.00 uur.

De Save-the-date kan je hieronder lezen. Zodra we de officiële uitnodiging voor de avond ontvangen, delen we deze op onze site. 


Save-the-date: Informatiemarkt landelijk gebied Alblasserwaard
Op 20 november aanstaande bent u van harte welkom bij een Informatiemarkt over het landelijk gebied van de Alblasserwaard. Deze vindt plaats in de Til in Giessenburg van 18.30 – 22.00 uur.

Reserveer vast in de agenda!
Bent u agrariër, natuurbeheerder of als inwoner of organisatie geïnteresseerd in de toekomst van het landelijk gebied van de Alblasserwaard? Bezoek dan op 20 november de informatiemarkt, om meer te weten te komen. U hoort dan meer over de plannen van de provincie Zuid-Holland en betrokken lokale overheden en organisaties voor de ontwikkelingen rond dit mooie gebied. U kunt als agrariër in gesprek over uw toekomstperspectief. Ook kunt u terecht met uw vragen over en ideeën voor de toekomst van het landelijk gebied van de Alblasserwaard.

Grote uitdagingen met betrekking tot het klimaat, het water en de natuur
Gemeente Molenlanden en de provincie Zuid-Holland lichten toe waar voor de Alblasserwaard de belangrijkste vraagstukken op het gebied van klimaat, water en natuur liggen. Ook delen zij, samen met betrokken organisaties uit de regio, inspirerende voorbeelden van initiatieven in het gebied.

Tijdens de informatiemarkt geeft wethouder Jan Lock samen met de provincie in een afsluitend plenair gedeelte een update rond alle ontwikkelingen zoals deze samen met het gebied zijn opgepakt tot op heden. Ze gaan onder andere in op: hoe vorm geven aan de natuuropgaven en de aanpak rond PAS-melders. Ook schetsen ze een richting voor het proces om met elkaar samen te werken aan de toekomst van het gebied.

Gesprek en reactie
Verder is er volop gelegenheid voor een gesprek met beleidsambtenaren die zich bezighouden met oplossingen voor de opgaven. Graag horen ze uw ideeën en denkrichtingen. Ook kunt u het bij hen aangeven als u daarin wilt samenwerken.

Op korte termijn ontvangt u een e-mail met de uitnodiging en een link waarmee u zich direct kunt aanmelden. Met vragen kunt u terecht middels een email te sturen aan landbouw@jouwgemeente.nl

Datum en tijd
Wanneer: 20 november 2023
Tijd: 18.30 tot 22.00 uur
Locatie: De Til (Breestraat 1, 3381BS Giessenburg)
Download: Save-the-date Informatiemarkt