Symposium Waardevol Toerisme

Symposium Waardevol Toerisme
Museum het Voorhuis, één van de vijf te bezoeken locaties tijds het symposium ''Waard om te ontdekken''.

Het symposium Waardevol Toerisme vindt plaats op zaterdag 14 oktober en donderdag 26 oktober. Tijdens dit symposium trekken we het gebied in en komen we erachter wat waard is om te ontdekken. Met deze ervaringen in onze rugzak vormen we vervolgens samen met Den Hâneker een visie op ons gebied en hoe recreatie en toerisme hier op een waardevolle manier aan bij kunnen dragen.

Het tweedaagse symposium Waardevol Toerisme vind plaats op 14 en 26 oktober. Op zaterdag 14 oktober kunnen deelnemers vanaf 14.00 uur vijf locaties in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden bezoeken. Je kan kiezen uit: De Donk in Brandwijk, Tiendweg Noordeloos en Symbiose, Nieuwpoort, Wiel van Bassa en Museum het Voorhuis. Op deze locaties vertellen gastvrouwen/heren we meer over deze pareltjes in onze streek, een echt ervaringsmoment.

Op donderdag 26 oktober start het programma om 15.30 uur. We delen dan wat de pareltjes die we op 14 oktober bezochten ons waard zijn en wat we leerden. Ook vertellen de gastvrouwen/heren over hun passie en werkzaamheden in de regio. In deze lezing verbinden we de parels met het hele gebied om duiding en inzicht te geven aan de authenticiteit en het ecosysteem van Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Met alles wat we gezien en geleerd hebben, gaan we in gesprek en vormen we samen met Den Hâneker een visie op hoe recreatie en toerisme op een waardevolle manier bij kunnen dragen aan ons gebied. Na een samenvatting door het bestuur en dagvoorzitter Jan Arie Koorevaar, sluiten we het symposium af met een proeverij van streekproducten.

Datums en locatie
Zaterdag 14 oktober: verschillende locaties in de Alblasserwaard, aanvang 14.00 uur
Donderdag 26 oktober 2023: Yuverta Chr. vmbo Ottoland (De Bossekamp), aanvang 15.30

Aanmelden voor het symposium kan via deze link.

Meer informatie over het symposium is te vinden op de site van Den Hâneker en Blauwzaam.