‘’Wow, dat jullie dit met elkaar neerzetten’’

‘’Wow, dat jullie dit met elkaar neerzetten’’
''De maatschappij dat zijn wij, wat doe jij?

Het is hem opgevallen, de bezoeker van de Veluwe. De saamhorigheid en veelzijdigheid op het Boerenlandfeest en hoe wij ons daar onbezoldigd voor inzetten. Als buitenstaander benoemde hij wat wij als inwoners van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden vaak zo gewoon vinden: je inzetten en samen met elkaar bijdragen aan het tot bloei komen van onze regio.

Juist op evenementen zoals het Boerlandfeest in Hoornaar zie je dat. Een groots event, professioneel georganiseerd door enthousiaste mensen, waar ieder jaar weer duizenden bezoekers op af komen en je kennis kunt maken met de vele organisaties die onze regio rijk is.

Op de stand van het Gebiedsplatform Alblasserwaard-Vijfheerenlanden hebben we weer veel mensen ontmoet. Onder het motto: ‘’De maatschappij dat zijn wij, wat doe jij?’’ deelden we, wat we allemaal al doen om bij te dragen aan onze regio.
En we doen veel…
We zetten ons in voor de buitenruimte, natuur en de leefbaarheid en vitaliteit van ons dorp en streek. We doen hand en spandiensten bij de voedselbank, een historische vereniging of iets anders.

Het Gebiedsplatform draagt de waarde van ons gebied zo breed mogelijk uit en komt op voor ons gedeelde en algemene belang. Zo werken we samen met alle anderen in onze regio die zich met hart en ziel inzetten voor een nóg mooier stukje Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.